Ultima zăpadă pe iarna asta?

febr20091Am fost cu Ina, cu sania, pe derdeluşurile improvizate din jurul casei. Ea a desenat omuleţi pe zăpadă, cu conturul trupului adîncit în brazda albă…  Cîţiva bulgări, atingerea rece a zăpezii pe faţă, pe sub guler sau manşeta hainei… Boboci în obrajii Irinei… Un pic de fugă.  Joacă. Aer rece, curat. O tură de cartier, aşa înhămat la sanie. Dimineaţă, bradul din faţa ferestrei fusese împodobit cu măiestrie de mîna încă sigură a iernii… Acum, în drum spre seară, crengile îi plîng şi se scurg. Între două dintre ele stă ascuns, răbdător, un graur. Ştie el ce ştie… Să fi fost ultima zăpadă, aşa cum au fost, acum ceva timp, primii ghiocei?… 🙂
feb2009

11 gânduri despre „Ultima zăpadă pe iarna asta?

 1. @Servus, Gala! Ştiu, se apropie şi aici vremea şi vremurile cînd pînă şi oamenii de zăpadă vor fi de găsit doar la muzeu! Mulţumesc pentru gănduri! Cele bune şi frumoase şi ţie!

  Apreciază

 2. flavius
  norocosule, si ina o mare bucurie are ca poate profita de omatul acesta chiar daca ar fi ultimul pentru acest sezon; la paris a tinut zapada o zi si aceea pe bucatele piticul meu nu stie ce-i acela om de zapada adevarat
  asa ca profitati de bucuriile iernii zapada e libertatea inutzei tale
  sper sa mai ninga luna aceasta 🙂
  o seara frumoasa cu omat la geam, copii la focul sobei si caldura in suflete

  Apreciază

 3. Salve Tavi, Salve Padrino!
  Nu, n-ar trebui să fie ultimul omăt căzut peste iarna asta… însă cu cît e mai puţin şi mai subţiat de Celsius parcă ne vine să-l îmbrăţişăm şi mai mult :).

  Apreciază

 4. Iaca.. tu esti nefericit că nu ai lămurit dilema (pen)ultimei ninsori… noi că am răcit urât iar pe strada noastră de la ţară se dau săniile cu zurgălăi (în sensul cel mai tradiţional al expresiei) trase de cai… şi noi plângem după ele… Se la vi tujur parşiv… Şi Ina şi Cristi vor fi mari soon, smile!

  Apreciază

 5. Las’ că şi dacă pleacă omătu ista, vine altu…şi o să ajungi să zici ,mai încolo-şa, „mais ou sont les neiges d’antan?” Carpe diem, fratello..carpe diem.
  Să îţi( ne) fie bine!
  Il Padrino

  Apreciază

Gîndul tău

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.