Ipocrizii cotidiene cu Ana Pauker în şifonier. Iubiri

O zi obişnuită, privind cu măsura ipocriziilor româneşti cotidiene.  Ar trebui să mă declar satisfăcut sau să mă mir, poate, fiindcă madam Ridzi a demisonat? Ar trebui să văd în asta o probă de moralitate a unui exponent al mîndrei noastre clase politice şi tînără pe deasupra? Poate că da, ar trebui să mă mulţumesc cu asta şi să uit şi de ăia 700.000 euro bine investiţi. Pagubă-n ciuperci, nu-i aşa? Nu, nu mă aşteptam nici pe departe la un Ridzigate, adică un scandal care să mişte un fir de păr de pe… chelia preşedintelui. Într-un fel însă mă aşteptam ca acesta să o „sacrifice” ridicînd-o la statura de martiră pe crucea meschinelor interese ale trusturilor de presă. Nu am văzut o expresie mai deplină a complicităţii unei tabere politice decisă să-şi apere „onoarea” şi interesele cu preţul de a-i face pe toţi cei din asistenţă proşti în faţă! Halucinant! Remarc aici însă felul în care Băsescu s-a decis să declare, bălmăjit, război crizei morale, criză cu doar doi parteneri(!) – la care nu este complice, nu-i aşa?! – să dezbrace „de sus pînă jos” laşităţile, cîrdăşiile, hoţiile de care suferim „în solidaritate”, să ne arate „vîrful aisbergului” scoţînd şi scheletul Anei Pauker din şifonier. Partitura nu e nouă şi e cîntată fals iar vina aruncată în spatele mass-media va duce la un deznodămînt previzibil. Nimeni nu a cîştigat războiul cu presa. Sau om fi noi mai altfel?

Tot astăzi, pe aceleaşi culmi ale ipocriziei, Mircea Geoană a dat-o pe cultură şi a închiriat harul trupei de teatru a lui Dan Puric (e o discuţie de ce acest „om nou” şi purtat „pe umeri” ca o icoană a moralităţii a acceptat acest aranjament… financiar!) pentru a-şi sărbători ziua de naştere la Bulandra. Ipocrizie fiindcă această modestă sărbătorire „cu multă lume culturală” se întîmplă cam în aceeaşi notă în care Geoană spune, grav, senin, că guvernul actual – nu, nu are nicio treabă, nicio atingere cu el! – nu este capabil, după şase luni, să ţină ţara în frîu.

Azi am mai văzut un consul libidinos în fundu’ gol prins într-un amantlîc cu o jună basarabeancă, de rîsul moldovenilor lui Voronin şi ai lumii întregi. A… depăşit şi el limita. Ruşine neaoşă, românească. Tot aia ar fi fost dacă fundu’ ăla cu paşaport diplomatic ar fi fost vopsit în tricolor… Din ipocrizia zilei n-au lipsit nici primele de vacanţă ale unor bugetofagi „solidari”, colateral desigur, cu criza. Şi dacă aş mai căuta, aş mai găsi cîteva pagini cu asemenea elemente care ne fac nouă, românilor, o zi obişnuită. Şi am auzit că ni s-au instalat şi europarlamentarii, plăcinte cu cîte şapte mii de euro de… căciulă.

Nu e bine. Nu e bine cum pun problema. Ar fi trebuit să încep… invers. Nu-i aşa că ar fi fost mult mai nimerit să vorbesc în primul rînd, azi, despre revenirea admirabilului Cristi Minculescu şi a Irisului său pe care „Dumnezeu l-a ţinut în poală”, poate, şi cu gîndul nostru? Sau poate ar fi fost mai bine să scriu că „Nightwish” revin, iată, în România să ne mai înfioare, să ne mai schimbe tonusul, tonalităţile, un pic?

Ah, şi sigur ar fi trebuit să încep cu ziua uneia dintre iubitele mele uşor graseiate: Franţa, mon amour! Iubita aceea romantică, poetă, alintată, frumoasă – fidelă, cred! 🙂 – visată şi, mereu prea puţin mîngîiată, pe o bancă pe malul Senei! Dar, data viitoare, voi face altfel!… Dacă nu o să uit, ca noi toţi…

17 gânduri despre „Ipocrizii cotidiene cu Ana Pauker în şifonier. Iubiri

 1. Seara bună
  Da @Cristina, lungimile de undă sunt cele care dau consistenţa blogosferei, a legăturilor de aici. Şi chiar dacă răspund, iată din nou, nepermis de tîrziu la cele mai multe din comentariile adunate aici cu drag, lungimea de undă funcţionează chiar şi atunci cînd suntem mai puţin prezenţi decît ne-am dori…
  Toate cele bune!
  @Mircea… în… imediatul acestui text aş fi vrut să nu acord atîta atenţie părţii lui de început. Cred că, oricum, dorinţele imediate trebuie lăsate să se dospească 🙂
  Numai bine!
  Da @Gabi, de cele mai multe ori ce este mai bun rămîne la urmă 🙂
  O seară frumoasă!
  @Soricelule, nu ţin minte să fi făcut aici vorbire despre… ţigani!
  Numai bine!
  Sper @Mihaela că pînă la urmă am corectat… zborul 🙂 Dacă s-a văzut planarea asta cu ochiul liber este ok.
  Toate cele bune!
  @Jeanne, asa este, Nightwish nu mai sunt ce au fost pe vremea Tarjei. De acord. Dar totuşi macar pentru ce au fost si pentru prezenţa lor i-am amintit, cu nostalgie.
  Seara bună!
  Mulţumesc @Alte Ego!
  Recunosc, @Gina… prea multe scene şi măşti şi prea puţini… irişi…
  Numai bine!
  @Mami Nineta… echilibrul cotidian este tot mai… dezechilibrat şi asta poate lăsa urme, din păcate.
  Toate cele bune!
  @Chat Noir… reuşim oare să ne oprim la cele bune?
  O seară faină!
  @Cristian, ăştia suntem, cu ăştia defilăm, ştii bine… 🙂
  Servus!
  @Angela, ce bine ar fi ca indignările noastre să şi conteze… De aceea îmi dau seama tot mai clar că pedalarea pe subiectele astea care… „ne depăşesc” este doar un exerciţiu de retorică…
  Seară bună!

  Apreciază

 2. Cred ca te imbetzi cu apa in idea ta ca nimeni nu a cistigat razbelu cu presa… atita timp cit presa e luat drept calul de bataie e clar cine calareste pe cine… si cine nu se poate catzara in sa… Datul unei demisii considerind gravitatea faptei de a delapida din banii publici pentru a-ti servi si aservi interese politice cred ca dovedeste cel putin ca nu tiganii fura in Ro … ei sunt vrabiutzele ca sa nu zic ciorile ce se multumesc cu farimituri !! Vad ca nimeni din clasele medii nu si-a pus macar intrebarea ce s-ar fi putut face cu acei bani pentru pustii cu adevarat saraci din cartiere sau de la sate .. ca evident doar nu sa le faceti baza sportiva la tigani … in idea voastra !

  Apreciază

 3. Sau poate ar fi fost mai bine să scriu că “Nightwish” revin, iată, în România să ne mai înfioare, să ne mai schimbe tonusul, tonalităţile, un pic?

  Nightwish a murit odata cu plecarea Tarjei.
  Imi cer scuze ca sunt atat de transanta in ceea ce priveste nightwish-ul actual.
  Am fost si sunt inca o mare fana a formatiei nightwish, cu ei am crescut si pt mine aceasta formatie s-a stins cand tarja a fost data afara din trupa. Dupa aceea si stilul lor s-a schimbat mult, devenind mai mult un pop rock decat symphonic metal. pacat…

  Apreciază

 4. Flavius, ai pus intr-un taler faptele rele si ai avut grija sa pui in celalalt intamplari bune pentru suflet, balanta ta reuseste sa tina deocamdata echilibrul cotidian, dar vine si maine si cine poate sti ce mai aflam…

  Apreciază

 5. preiau o singura indignare, Flavius,
  acum cand comunistii si voronin cauta orice motiv sa ne spanzure de cravata lor rosie, numai asta ne-a trebuit.
  nu ma deranjeaza ce a facut. e treaba lui, dar faptul ca acest lucru nu ne ajuta deloc sa castigam alegerile ma face sa turb de-a dreptul!!!!!!!!!!!!!!!!

  pe de alta parte,
  Franta, la multi ani!
  si pt Cristi Minculescu 🙂
  in rest – scapam noi si de ei 🙂

  Apreciază

 6. Servus!
  @Tavi… de personaje nu ducem lipsa…
  @Valive… asa este, Garou… o voce unica… de acord cu tine. Bun venit si toate bune!
  Bună @Gala… o seara frumoasă şi ţie… Ghicesc undeva artificiile…
  Numai bine!

  Apreciază

 7. nightwish revin, ce bucurie si pentru ei si pentru cristi
  eu la politica sunt zero asa ca ma multumesc sa-l ascult pe garou
  o seara de vis linistita, la mine duduie cerul de artificii 🙂

  Apreciază

 8. @Valive: Ai vazut toata piesa de teatru? E superba. Imi place Garou la nebunie. Are vocea aia de… ;;) Un exemplar superb, poate unul din putinii cu adevarat superbi in lumea muzicala.

  Apreciază

Gîndul tău

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.