La mulţi ani de gînduri bune!

Un an trece repede. De obicei după un an rămîn cîteva însemnări, cîteva întîmplări. O sumă de note, de notiţe, vesele şi triste. Important e ca media să iasă cu plus. La fel e cînd priveşti spre Anul Nou: să te uiţi la el ca la jumătatea plină a paharului. Fără teamă şi fără iluzii, dacă se poate. De data asta, presimt, anul ce vine va fi pe plus. Va împlini destule atîrnate în timp şi nesperate gînduri şi fapte. Şi ştiţi de ce? Fiindcă mai toată lumea îl priveşte ca pe un an fatalmente rău şi îi lasă în prag prea puţine dorinţe. Şi cum anul nu e ceva dat care vine să ne ocupe timpul, să ni se aşeze la masă, ci este aşa cum noi ni-l frămîntăm – ca pe o pîine – hai să fim mai… pozitivi, să-l frămîntăm mai cu spor 🙂
Nu de alta, dar varianta poetică a lui Marin Sorescu, alternativa adică, pîndeşte după colţ o slăbiciune, un pesimism, o carie. Şi zău, nu merită, alternativa asta, mai mult decît o privire ca spre un an, cel mult care a fost, nu ce va fi şi o atenţie cel mult… lirică! 😉

Marin Sorescu

Un an

Un an de molii şi de dolii
Mai multe dolii decît molii
Şi-un an cumplit de pete-n soare
Şi-un an cînd trage sarea apa
Cum ar veni, de pete-n sare,
Un an de cine poate, scapă.

Aşa că… La mulţi ani de gînduri bune, cu sănătate şi împliniri de tot felul, dragelor şi dragilor!

44 de gânduri despre „La mulţi ani de gînduri bune!

 1. LA multi ani, dinspre un suflet luminos. Oricat de plin sau gol va fi paharul, sufletul nu trebuie sa-l golim nicioadata. Ca de acolo ne luam puterea de a reumple orice pahar.
  Un An Nou plin de vise implinite.

  Apreciază

 2. La Mulţi Ani, felicitări pentru originalul blog! Te ştiam de mult după nume de pe forumurile wordpress, dar acum ţi-am descoperit blogul via Facebook!

  Apreciază

 3. Ai dreptate! 2010 va fi mai bun decat ne temem, dar mai rau decat ne-ar trebui. Ma intreb ce doresti sa-ti aduca. Nu pot ghici, pun pe lista: sanatate, forta, inspiratie, noroc si, mai important decat toate, dragostea celor pe care-i iubesti. Lui Ina toata fericirea la care are dreptul. La multi ani! ps M-as bucura daca in 2010 vom putea sta de vorba o ora sau doua.

  Apreciază

 4. Flavius, îţi doresc un An Nou minunat, cu multă sănătate şi iluzii care să nu se piardă pe drum, ci dimpotrivă să crească împlinite unele din altele. Să ne recitim cu bine! La Mulţi Ani!

  Apreciază

 5. La multi ani, zile senine si sa iti dea Cel de Sus tot ceea ce nu ti-a dat bun pana acum, tie, familiei si tuturor celor care ti-s dragi!
  Sa va fie bine si….una affetuosa stretta di mano,
  Il Padrino

  Apreciază

 6. iti spun si aici Un An Nou Fericit si sa ne vedem cu bine in anul ce urmeaza, pentru ca ne vom vedea chiar daca voi face la primavara intrerupere de calatorie la Brasov

  Apreciază

 7. Sigur o să fie un an mai bun . De pildă n-o să mai fure nimeni alegerile . Şi apoi o să avem guvern . Ce mai contează că e prost ? Dar privind pozitiv , sper să fie un an suportabil . La Mulţi Ani , Flavius !

  Apreciază

 8. Flavius, la mulţi ani, multă sănătate şi … la cât mai multe şi interesante postări. Sper ca 2010 să aibă secunda mai lungă, în aşa fel incât să reuşim să alergăm de la un blog la altul şi mai ales să avem timpul necesar de a comenta! Si pentru că intrarea pe blogul tău, mi-am facut-o scriind o poezie pentru Ina cea frumoasă, îi doresc in prag de an nou, să crească mare in sănătate şi bucurie.

  Apreciază

Gîndul tău

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.