Cînd poştaşul o să sune o singură dată

Guvernul le-ar pune pe masă pensionarilor un „coş de solidaritate„: ceva făină, zahăr, ulei, mălai şi orez la preţ minim. Nu ştiu ce va fi însemnînd acest preţ minim şi dacă această solidaritate nu ar trebui să fie mai curînd un ajutor de înmormîntare. Ştiu, sună cinic, cu puţin mai cinic însă decît cumpărarea binevoinţei electorale a românilor care a început deja. Cu puţin mai cinic şi decît „reformarea” statului ale cărei beneficii se simt din greu azi şi în urma căruia promotorii ei (Băsescu & Co.) sunt convinşi că vor intra în istorie. Cinic va fi şi capitolul ăla de manual de istorie: „Reforma lui Băsescu. România: 2004-2014” care va măsura, statistic, împuţinările românilor cauzate de boli, de pierderea minţilor, de disperare, de analfabetism, de foame, de crimă, de hoţie, de noua (dez)ordine (nu, nu amoroasă!), de muţenie, de dor de ducă! Sau poate nu va mai măsura nimic fiindcă, nu-i aşa, reforma va fi fost pe deplin desăvîrşită iar împuţinarea totală, conform strategiilor locale şi globale anti… criză!  Poate că în locul unei istorii corecte capitolul cu pricina va fi înlocuit cu best-seller-ul „Romania under Basescu. Aspirations, Achievements, and Frustrations during His First Presidential Term” (completat între timp cu volumul 2!). Măcar pînă atunci cei rămaşi vor şti să citească fiindcă, da, e un lucru bun ca ora de lectură să devină, iată, obligatorie din şcoala primară! (Nu ştiu cum naiba pînă acum „citirea” devenise facultativă!). „Cinic” e efortul celor ce strigă la tv în fiecare zi despre nu mai ştiu ce grozăvii, cinic efortul celor ce ascultă şi riscant gîndul celor ce mai speră. Adevărul e că nu aş fi crezut acum cîţiva ani că România chiar va deveni rapid, lin, fără convulsii „România cinică”, ţara cîtorva împotriva celorlalţi, buimaci, depresivi, căzuţi în noroi aşteptîndu-şi recunoscători şi umili nu pensionarea (idealul generaţiilor mai vechi) ci ajutorul de înmormîntare, în avans, adică biletul roz al sfîrşitului pentru care au contribuit „la buget”, conştiincioşi, atîta amar de vreme. Va fi suficient şi economicos astfel ca poştaşul să sune o singură dată. În viaţă!

Nu văd multe din „rosturile” şi „dezbaterile” care „frămîntă” azi „scena” publică sau politică. Nu văd rostul paginilor risipite pentru asta atîta timp cît practic nu se întîmplă nimic! Poate îmi e lene sau nu mai am răbdare să pricep ce şi cum, poate mi s-a atrofiat instinctul revoltei în beneficiul celui de supravieţuire. Habar n-am! Poate îmi explică cineva cum stau lucrurile azi. Poate că timpul e deja prea scurt pentru luxul acesta şi tocmai de aceea o să dau o fugă, ştiu eu, undeva, sus la… Fundata(foto) Şi v-aş sugera acelaşi exerciţiu. Sunt acolo nişte locuri, o „palmă” de loc între pămînt şi cer, unde nu ajunge nici semnalul gsm, nici „lumina” televizorului, nici praful de pe malul Dâmboviţei! 😉 Ba cred că acolo nici poştaşul nu ajunge. Niciodată!

Servus, Blogolume! Ce mai faci?
Toate cele bune!

21 de gânduri despre „Cînd poştaşul o să sune o singură dată

 1. Pingback: Origin « schtiel
 2. Ce mai fac?
  O să te surprind- Trăiesc!!
  Fug de rele! Nu deschid televizorul decât foarte rar, plec să-mi vizitez o prietenă cunoscută aici, în blogolumea ta, apoi voi revedea o metropolă dragă sufletului meu.
  Acolo locuiește mezinul meu!!!
  Viața este , totuși frumoasă, chiar dacă nu în fiecare clipă.
  p.s.
  Prima persoană pe care am cunoscut-o aici, ai fost tu..pe blogul tău ningea liniștit..au trecut trei ani, în curând se vor face patru ..
  Îți citesc poemele și mă încântă!!
  Servus!

  Apreciază

 3. dacă nu m-am sclerozat io de tot, numa’ acum două zile zicea ăla mic şi tembel că ei nu vor lua măsuri populiste; bag seama că i-o ţinut tare mult pe pedelei treaba asta, adică fix una bucată o zi, pînă o ieşit la rampă altă trîmbiţă prezidenţială şi s-o apucat să ne explice cît de mult îi doare (fix în posterior) pe ei de soarta pensionarilor. numa’ că nu ştiu de ce, nu mă mai miră nimic ce vine din direcţia respectivă.

  Apreciază

 4. coşul parcă aduce cu iniţiativa unui ziar de a ajuta şase elevi care au picat bac-ul.
  soluţii de doi lei!
  super, soluţia „Fundata”!

  resurse de optimism din lucruri mărunte îţi doresc 🙂

  Apreciază

 5. Pingback: Dou « schtiel
 6. Toata romania e o Fundata, sau o Fundatura… nu mai stiu exact cum se spune. Nu pot sa nu observ optimismul tau….Reforma lui Băsescu. România: 2004-2014, crezi ca se termina in 2014 ? 🙂

  Apreciază

Gîndul tău

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.