Corecturi… necesare. Fără erată

Gînd de o zi: Măsurători… Aţi observat? Toată lumea măsoară, toţi cîntăresc orice. Ba mai bine spus, toţi cîntărim şi măsurăm. Apoi comparăm cu unităţile de măsură „date”, trasate după chipul şi asemănarea noastră or a… frustrărilor noastre. De la timp pînă la gramul de mălai, milimetrul de ţigară, centima de cuvînt sau micronul de suflet… Măsurăm performanţa şi judecăm nonperformanţa, cîntărim inteligenţa şi punem metrul de croitorie pe virtute. Punem rigla şi băgăm la dosar munca, şcolile, casele şi familiile. Luăm la ochi suferinţa şi punem urechea pe umilinţă. Cu fervoare şi în viteza unui tribunal infernal, care lucrează pe bandă rulantă întindem şi ne întindem în nenumărate paturi ale lui Procust aliniate în stradă. După sculele (de măsurat sau cîntărit), primite sau dobîndite, unii suntem mai măsuraţi decît alţii sau noi măsurăm şi cîntărim mai… mult decît ceilalţi. Şi cînd ceva nu corespunde „standardelor”, noi sau alţii, „ceilalţi”, punem securea la treabă şi îndeplinim necesara corectură… Unora li se măsoară, li se cîntăreşte viaţa. Fără drept de erată.

Servus, Blogolume!
Toate cele bune! 😉

10 gânduri despre „Corecturi… necesare. Fără erată

 1. Oare cine poate calcula si corecta factorul de putere?! Cine poate spune daca avem sau nu nevoie de un condensator in circuit? Inductia exacta a sarcinii o vom cunoaste in timp.
  In curand vom observa cum puterea reală disipată, sau consumată va emite o erata a existentei.
  Totusi im permit sa ma alatur (fara comparatii) celor ce cred in puterea respectului, a promovarii valorilor, a echilibrului. Un gand bun si numai bine.

  Apreciază

  1. Sper, in aceeasi masura ca alienările de care suferă societatea asta îşi vor găsi supapele tocmai prin puterea celor amintite de Dumneavoastră… Toate cele bune, cu reale strîngeri de mînă! 🙂
   Numai bine si… pe cît de curînd!

   Apreciază

 2. nu stiu daca imi va fi aprobat ccomentariul,
  dar intr-o viata care seamana mai mult a ciorna, nefiind noi insine in stare sa scriem pe o pagina noua, folosim radierele uzate oferite de catre altii, pt ce ??
  pt a ne convinge ca nu exista nici macar dreptul la erata;
  \
  servus Flavius – imi era dor de scrisul tau…

  ramai cel de la care am invatat sa ma misc in blogosfera;
  cit despre blogolume,
  … mie nu imi apartine

  nu, nu pun erata

  salutari fetelor tale 🙂

  Apreciază

 3. ..”micronul de suflet”….fiecare comparatie , fiecare masuratoare rupe ceva…din pacate…transfprma autenticul intr-o copie nereusita a reflectiilor exterioare .Mult prea tarziu ne dam seama ca e singurul „lucru” autentic pe care il avem , care-ti ramane atunci cand toate celelalte cad…efemerul lumii schimba si transforma ceea ce natura ne-a oferit cu atata gratie. …Cred ca uneori e bine sa-ti spui”” La dracu!”…si sa uiti de masuratori si comparatii…….de aceea imi plac „rebelii”: au mereu un orizont….:)))

  Apreciază

 4. Absolut, @George, corecturile sunt necesare si bune atita vreme cit masura este aceeasi pentru toata lumea! Dar asta e… partea a doua, asa-i…
  @Nicolette, se face asa: masuram, taiem in interesul nostru apoi, dumnezeu cu mila! Mai era o vorba cindva: intii tai si dupa aia masori, dupa aia te gindesti adica ce ai facut. Acum nu ne mai obosim nici macar sa mai aruncam o privire la ce a ramas dupa ce am taiat. Mergem mai departe, ne-am facut „datoria”!… 😉
  Cele bune!

  Apreciază

 5. Nu se cunoaște însă bine unitatea de măsură cu care se cântărește și se măsoară tot , nu se știe valorile minime și maxime , marjele de eroare. Măsurăm și cântărim , după ce criterii și cu ce unități de măsură?

  Apreciază

Gîndul tău

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.