E mult? E puţin?…

Ce aş mai putea adăuga azi? Că suntem o ţară strivită de bocancii şi dispreţul batjocoritor al clanurilor? Că suntem o ţară a cărei credinţă a mai rămas doar în moaşte? Că strada şi televizorul sunt tot una, sub aceeaşi lege a şişului şi pumnului? Că „statul” nu e altceva decît anticamera primitoare a unei încăperi pe care scrie „Sala de Euthanasieri” pentru cerşetori flămînzi? Că imnul ne este o manea? Că legile ne sunt pecetluite cu arginţi? Că negrul literei cărţii ne e scuipat şi folosit ca boială de piţipoancele-porno? Că virtuţile se cumpără pe centură? Că pupincurismul e monedă forte şi obrazul hîrtie igienică? Că frica ţine loc de „bună ziua”? Că politica e cămătărie? Că sănătatea şi şcoala devin recompense de lux pentru „aleşi”? Că… „democraţia nu-i pentru căţei…” Că speranţa aia care murea ultima, a murit, iată, de mult şi noi o conducem uşurel pe ultimul drum?…

Acum trei ani nu credeam să ajung să nu mai am nimic de adăugat… Da’ nu-i nimic, ar mai fi doar vreo 50 de ani pentru tot circul ăsta… Adică vreo 50 de toamne, 50 de veri, 50 de ierni, adică o amărîtă de viaţă scurtă de om norocos… Foarte puţin, mă gîndesc privind la ţîncii din jur…

Servus, Blogolume!
Toate cele bune!

18 gânduri despre „E mult? E puţin?…

 1. Poate la nivel mondial deja se iau masuri pentru preintampinarea cresterii alarmante a populatiei Prin ce? Prin iscocirea unor maladii create de virusi de laborator, prin vaccinuri antigripali, anticancer, anti… mai stiu eu ce, prin infestarea alimentelor cu tot felul de chimicale dubioase, prin creerea de catre statele puternic industrializate de conflicte si razboaie, etc. In mod cert, al III-lea razboi mondial va fi pentru unii o solutie de a mai imputina din omenire. Nu-i a bine!

  In ceea ce priveste situatia Romaniei si a romanilor ce pot zice? Nu sunt un nostalgic dupa comunism dar evenimentele din decembrie ’89, numite pretentios r e v o l u t i e, dupa mine este de fapt o i n v o lu t i e din toate punctele de vedere. Desi am convingeri social-democrate, nu pot sa nu remarc ca taman social-democratii ce ne-au condus dupa ’89, sau cel putin sub obladuirea lor, a inceput jaful national prin demolarea economiei nationale, falimentarea fabricilor si uzinelor, a bancilor, faramitarea agriculturii, inceperea degradarii invatamantului, a culturii, sanatatii… Acum, prin masurile antinationale luate de actualul guvern sub obladuirea lui Basescu ce avem? O societate romaneasca in care toate categoriile sociale sunt nedreptatite, saracite, invrajbite intre ele, o societate cu un sistem sanitar si invatamant in colaps, o societate de pauperi ce ajung sa cerseasca. Am schimbat sistemul comunist cu metehnele lui pe un sistem capitalist salbatic, gen sec. XIX, cu toate metehnele lui: somaj, foamete, coruptie, prostitutie, au proliferat jafurile la drumul mare, coruptia generalizata (inclusiv la nivel inalt), traficul si consumul de droguri. Azi asistam la infratirea oamenilor politici cu interlopii si mafiotii mioritici incat nu mai stii care-i politicianul si care-i mafiotul! Tara-i condusa de oameni incapabili, tradatori de neam si tara ce-si urmaresc doar propriile lor interesuri. Sunt capabili sa-si vanda tara, bogatiile ei, numai sa le fie bine lor si familiilor ei. Noi, romanii, adeptii nefastei resemnari mioritice, adeptii proverbului „capul plecat, sabia nu-l taie”, am ajuns o masa docila ce-si poarta cu resemnare jugul pe cefele batatorite de veacuri, rabdand cu stoicism bovin sa fim furati de tot si de toate, batjocuriti, jigniti si admonestati, izgoniti din propria tara, indatorati pentru trei generatii, sa murim la portile spitalelor desfiintate, sa nu avem acces la cultura si carte. Pana cand? Pana intr-o zi in care mamaliga va exploda. Imi displace violenta si n-o proferez, dar atunci va fi adevarata revolutie si toti cei care sunt vinovati de toate relele intamplate romanilor si tarii lor vor plati. Ceausescu a fost executat pentru subminarea economiei nationale si genocid (60.000 de morti!!!). Cei ce ne-au condus dupa revolutie nu tocmai pentru aceleasi capete de acuzare ar trebui judecati? Ba da, in plus, pentru t r a d a r e!

  Apreciază

 2. Se scria într-un comentariu de „excesiv de pesimist” şi nu prea sunt, iertată-mi fie aprecierea, argumente pentru un text scris, sfâşiat, de o luciditate care realizează, pe termen greu de definit, că toate-s compromise, ierarhiile, puţine câte erau, sunt bulversate, noţiunea de stat e aproape desuetă şi împărţită, caraghios, de te miri ce măscărici răspopiţi, limitele sunt împinse anapoda, toţi părerim, nu mai suntem capabili să ascultăm şi se lasă, din nou, implacabilă şi paralizantă, corect identificată şi diagnosticată, starea de adâncă neliniște și tulburare, de-i mai spune uneori frică şi nici aici nu e capăt ci tinde către o angoasă mioritico-patologică …

  Apreciază

 3. din păcate este mult. şi tot din păcate ne prefacem că nu vedem. până când? cine mai ştie… poate chiar vor mai trece 50 de ani necesari ca să ne renaştem tot noi, dar modelaţi în Om.

  Apreciază

 4. Speranţa, Flavius? O nălucă născocită în care ne încăpăţânăm să credem, închipuindu-ne că…am rămas însă lipiţi de pământ, doar cu iluzia zborului cuceritor, lipsiţi de speranţa de dezlănţuire, unii…alţii trăiesc în cinismul indiferenţei. Cineva, odată vorbea despre soarta acestui popor ca fiind una de restrişte, plângându-şi tinereţea în care crezuse în nişte năluci. Crezuse într-un altfel. Precum, aidoma, mulţi dintre noi au făcut-o. Mă gândesc că fiecare ar trebui să aibă o justificare în el însuşi…şi atunci încep să mă întreb; întrebări ce rămân însă ratate, izbutite doar retoric.
  Gânduri albe, Flavius. Eu încă mai cred că nu totul va fi supus decadenţei.

  Apreciază

 5. ….toata lumea este indignata…si cam singurul mod in afara de a tacea, este sa scrie…
  Si cum se spune din batrani, raul trebuie taiat de la radacini..acum stau si ma gandesc, cati din cei revoltati vor accepta masuri drastice, inca o perioada de greu, dar cu siguranta ca va fi mai bine?…iti spun eu, cam nimeni, pentru ca cea mai defavorizata categorie sunt pensionarii, si ei abia rezista acum ( nu se mai stie cat), daranite la altele si mai si..celelalte categorii s emai invart..asta e defapt mare problema, ca se invart si ei doresc alt lucru, o alta situatie, mai sigura, sa se poata dezvolta…

  Apreciază

 6. ce-ai cu moastele, fraţicule, ce ti-au facut? uite, ma crezi, ori ba, am si io vre-o doua-n frigider, afumate, de purcel, ca taaaare-s bune langa o fasolica! si la care manea faci matale referire? la cea de azi? pai, nu-i decat parodia nereusita a manelelor de odinioara, proaspat aduse din fanar la vremea aceea, si pe care tiganu’ le canta stiind ca se asteapta la doua lucruri: ori ii plac boierului si-i zice „aferim, cioara, tine-un galben” (pentru rascumparare, de, ca balaoachesii erau robi), ori se supara boieru’ pe el si-l proprea-n teapa! asa se canta pe vremuri cate-o manea, de-ti mergea la inima: „ah, amor, amoras, / vedea-te-as calugaras!… cu ochii pe la icoane, / cu gandu’ pe la cucoane”! cat despre virtuti… esti din brasov, se vede, da-ti spui io ca se cumpara mai la pret decat pe centura in piata hurmuzachi, pe strazile matasari si maria rosetti si, lux, de, la intercontinental! nu te lua dupre fraieri, sa crezi ca le poti cumpara si prin… şparlament, acolo-s doar puse-n vitrina, c-au fost toate arvunite de bulibaşa de la cotriceni, altu’ nu mai capata nici de leac! s-auzim de bine… daca se mai poa’!

  Apreciază

 7. statul ,oriune in lume, este preocupat cu colecta de sume…prea putin ii pasa de cum tu traiesti ,important e sa traiesti si sa platesti. daca mori , e altul in locul tau.
  ceva nou bate de la vest…din pacate cam tarziu…

  Apreciază

 8. De multe ori mă-ntreb dacă mai suntem o țară? Dacă cel care mai conduce este un stat, iar ceea ce conduce mai este o țară? Dacă Parlamentul mai emite legi, dacă le mai emite, pentru cine le emite, și dacă odată emise de ce sunt emise,și mai ales dacă sunt respectate? Dacă ,,bună ziua” se cumpără , iar ,,noapte bună” s-a dat de ieri …pe sub mână? Mă tot întreb dacă deja nu-i prea mult? Că prea puțin știu că este: standardul de viață , și ratingul de țară.

  Apreciază

Gîndul tău

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.