„Ciocu’ mic, că acu’ suntem noi la putere!”

O madamă, doamna „Ciocu’ mic”, al cărei nume chiar că nu contează, a fost, după chipul şi asemănarea-i, chipul şi asemănarea fostei puteri portocalii. E drept, cucoana şi-a pierdut mandatu’ prin 2008, da’ monumentala-i strigătură s-a lipit de PDL mai cu… succesuri decît brandu’ ţaţei Nuţi de Ţara Românească. De atunci, nu ştiu cum s-a făcut, dar la nivelul percepţiilor mele, ori de cîte ori se produceau aroganţele şi sfidările unora ca de-alde Macovei, Anastase, Boc, Igaş, Pogea, Videanu, Udrea, Blejnar, Berceanu, Ritzi, Baconschi, Ghe. Ştefan, Flutur, Olteanu, TRU, Ungureanu şi cu Neamţu etc. precum şi ale puiuţilor lor locali, vedeam şi auzeam isteria umflată în sine a acelui: „Ciocu mic!”
Sunt încredinţat că unora stridenţele astea, aerul puturos, stătut, de cameră de bolnav, neaerisită de mai bine de opt ani, le plăceau şi ar fi vrut să le mai adulmece măcar încă vreo cîţiva ani. Văd chiar că hăhăitele păcănele marinăreşti ale prim-preşedintelui de partid şi de stat li se păreau unora dovezi de înaltă înţelepciune şi competenţă tinzând spre genialitate! De bună seamă, eu şi respectivii facem parte din nişte Românii diferite, ţări pe care, eu unul, din această parte le-am privit şi le-am descris de cînd mă ştiu cu pixul în mînă. Ce vreau să spun e că, pînă la urmă, după atîta amar de vreme, mi se pare firesc ca alternanţa la putere şi ciclurile electorale să-şi arate efectele. Adică, mi se pare sănătos ca, din cînd în cînd, să deschizi fereastra şi să aeriseşti camera.

De bună seamă că fac parte din acei vreo 40% din românii care şi-au spus cuvîntul prin vot (procent al celor care contează, nu al celor ce au preferat să-şi anuleze identitatea politică prin ne(re)prezentare) şi al celor care azi se declară satisfăcuţi că au făcut-o. Era cazul să se schimbe cursul întru legitimitate şi un pic de încredere. Recunosc, nu mă aşteptam la un asemenea scor. Oricît aş fi vrut, instinctiv, subiectiv desigur, să-i văd pe coji de nucă pe toţi aceşti ipochimeni nu aş fi bănuit că voi asista la o umilinţă de asemenea dimensiuni, bună de trecut în cărţile de istorie. Ştiu că se voiau intraţi în istorie, dar nu la acest capitol! Ba chiar e o grozăvie cînd mă gîndesc că fosta putere oranj a cîştigat un singur colegiu şi, dacă redistribuirile nu ar mai fi fost posibile, USL-ul ar fi populat într-un nevereosimil 95% Parlamentul! Azi PDL-ul, cu PPPS-ul în frunte, are de cules ce a semănat (să mai amintesc oare de cei 7,4 milioane de români şi de referendumul lor?!) sub prelata acestui defunct ARD (Alianţa Redistribuiţilor, vorba unui post tv) amintindu-mi de sărmanul repausat PNŢcd!

În rest, nu-mi fac iluzii şi nu mă dezic de scepticism. Îmi place aerul curat însă şi aştept să văd cum se vor trata vanităţile unora dintre cei de mai sus şi ale slugilor lor – poate inclusiv cu procuratura aşa cum a fost mersul unor… lucruri. Cât despre ieşirile vremelnicului prim-preşedintele de partid şi de stat, îi doresc (dar!…) mintea rumânului cea de pe urmă şi cît mai… fructuoase vizite de lucru (sau de plăcere, după caz!) departe de surprinzătoarele plaiuri ale Mioriţei! Apoi, sper şi chiar mă tem, să nu aud pe nimeni din chiriaşii noii puteri spunînd: „Ciocu’ mic, la ei, nu la noi, că suntem la putere acuma!”

Servus, Blogolume!
Toate cele bune!

20 de gânduri despre „„Ciocu’ mic, că acu’ suntem noi la putere!”

 1. „ciocu mic” i-a spus Serban Mihailescu ( zis Miki Spaga) lui Victoras ( Ponta) in timpul mandatului parlamentar 2000-2004.
  Nu inteleg ce cauta Monica Macovei in insiruirea aceea de nume. Cand opinam/comentam pe teme politice, ceva mai multa rigoare informativa si logica, nu strica. Nu de alta, dar si asa suntem o natiune subdezvoltata civic si democratic. si vom ramane in acest stadiu, infalntil, daca scriem doar asa…pentru likeuri si ca sa nu ne plictisim.

  Apreciază

  1. Mă-nclin în faţa raţiunii, logicii şi rigorii Dvs. Sunt sigur că eforturile Dvs. perfect obiective, dezinteresate şi nepartizane, preţioase întru educarea naţiunii vor aduce pe calea dreaptă numeroşi rătăciţi umorali şi subdezvoltaţi. Demersul Dvs. istoric, erudit, spiritul critic echilibrat si consecvenţa, vor fi, cu siguranta, remarcate, în cele din urmă, de cineva. Vă urez succes! 😉

   Apreciază

 2. eu mă tem, flavius, doar de această nouă majoritate rămasă fără de opoziție. și privesc la fel de sceptică, precum spui și tu, neașteptând nimic bun. poate pentru că toți sunt până la urmă o apă și un pământ?
  dar da, am fost la vot. un vot fără ură, asumat…

  Apreciază

 3. pana la urma asa e: ”hiems non similis aestate”

  in alta ordine ..
  cu atatia parlamentari ne facem naibii de ras in intreaga lume – e un precedent periculos, maine poimaine o sa se ajunga la 1000, 5000 .. apoi incluzand ciorchinii de cumetrie societatea va fi impartia in doua parti cu tendinte de apartheid: smecheri si fraieri!
  urgent ar trebui sa se reduca din ei – nu stiu cum, poate printr-un concurs (de imprejurari!) ceva ..

  Apreciază

 4. Anca Constantinescu e multimilionara in euro, probabil. As dori sa se confiste toate averile facute prin evaziune fiscala si prin contracte cu statul neonorate.
  Sa vedem, atunci o sa fie ceva bani in plus la buget?

  Apreciază

 5. Off topic: Bună, Flavius. Am plăcerea să te anunț cu ocazia aceasta că te-am nominalizat pentru Blog of the Year 2012 Award. Diversitatea, modul de abordare al subiectelor tale, talentul, incisivitatea amestecată cu ironie pe alocuri, nu au trecut neobservate în ce mă privește. Mă bucur că am ocazia să arăt lucrul acesta și prin premiul de față nu numai prin faptul că îmi face plăcere să revin aici pentru a te citi.
  Găsești detaliile nominalizării aici:
  http://crescentius.wordpress.com/2012/12/10/blog-of-the-year-2012-award/

  Felicitări! 🙂

  Apreciază

   1. motto:
    renovația, nu sună a revoluție,
    nici plagiatul a soluție.
    ________
    din marea mulțime de popor lucrat,
    doar o treime a mers ș-a votat.

    din asta, cei mai mulți,
    și fără dinți în gură,
    toți au votat cu ură.

    Au votat și cei claustrați în sate,
    cu mințile deșirate.
    Și au votat și cei făr’ cultură,
    au votat tot cu ură.

    Departe şi cei din orașe,
    o parte sunt tovarășe,
    tovarăși și tovărășițe,
    după ce-au trecut,
    nimic din rămășițe.

    ________
    să vă traduc?

    Apreciază

      1. „Oamenii se răzvrătesc, e un fapt; şi tocmai prin acest gest subiectivitatea (…) pătrunde în istorie şi îi dă suflu.” Si razvrătirea se fixează pe ce au oamenii la îndemînă. În situaţii din astea, realitatea si istoria ne arată că ei cam uită de principii, din păcate. Vedeaţi alt „obiect” palpabil de care să se lipească această răzvrătire? Unul care doarme linistit noaptea sub plapuma pufoasa a principiilor?

       Apreciază

Gîndul tău

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.