Marfă de contrabandă

Ceea ce ne-a fost dat să îndurăm (celor care îndură, desigur!) în ultimile zile, dinspre o covîrşitoare parte a presei mioritice, s-a rotogolit de pe culmile ignoranţei, analfabetismului, puţinătăţii şi decăderii. Ăsta-i rezultatul tabloidizării, manelizării, mogulizării, like-izării, deprofesionalizării pînă la umilinţă şi al vînzării pe doi lei a ceea ce a fost o dată media-n ţara asta. De fapt nu mai contează. O analiză în adîncime ne-ar spune ce? Ceea ce ştiam deja de mult. Mirosul dospirii a ieşit în aer în toată „splendoarea”-i fetidă mai curînd decît m-aş fi aşteptat. Şi a împuţit tot, damful mînjind pînă şi puţinele oaze de bun-simţ care mai rezistă pe ici-colo. Cine, ce concluzii trage, cine şi cum priveşte în jur şi înainte? Nici asta nu contează. Fiecare după propria-i înţelegere sau după interes. Pînă şi deschiderea subiectului ţine de o suspectă şi condamnabilă desuetitudine dacă nu chiar naivitate. Pînă la urmă e doar începutul noii noastre… normalităţi informaţionale!
Ne ţinem un pic de nas, ne îndesăm capetele între umeri şi trecem „mai departe”. Ne îndesăm şi CUVINTELE şi opiniile în buzunare. Sunt prohibite, cum prohibit ar deveni, prin deducţie, şi acel articol 30. Marfă de contrabandă.

Servus, Blogolume!
Toate cele bune!

P.S. – Muzichia n-are nicio treabă cu asta. Şi, din fericire, nu poate fi înlocuită cu o poză!

7 gânduri despre „Marfă de contrabandă

 1. Flavius,eu uneori ma intreb daca presa ofera ceea ce se cere. Daca raspunsul e da,ar trebui totusi sa existe din partea aceluia ce se vrea a fi numit ziarist,un standard propriu de profesionalism,ca sa nu mai amintesc de un anumit nivel de norma interioara a constiintei,uman vorbind.
  Daca raspunsul e nu ,probabil ca suntem asemenea unui vulcan,dar care nu a acumulat suficienta nemultumire.Desi e ingrijorator faptul ca exista vulcani care nu erup,ca exista CUVANTUL care devine las,apatic,acceptand sa fie ingropat in tacere ,desi avem ochii deschisi.Cu manifestarile celor doua parti e firesc a fie Kaufland ziarul cu cel mai mare tiraj.Un firesc,dureros,evident.

  Apreciază

 2. Servus colivie!

  „deprofesionalizării pînă la umilinţă şi al vînzării pe doi lei a ceea ce a fost o dată media-n ţara ” – asta-i contrabanda!
  Domnule O’Beada! adevar grait-ai! Restitutio in integrum (sa nu imi amintesc de juristul umilica! )

  Apreciază

 3. .. ce am de spus ?…
  acum NU adaug vreun semn, iar gîndul rămîne între sinapsele neatinse de molii
  iar Flavius știe bine de ce….
  (sper și cred)
  SERVUS!

  ––––––
  sfîrșitul verii la poalele Tâmpei nu are iz de contreabandă, nu-i așa ?
  🙂

  Apreciază

Gîndul tău

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.