Dor de blogolume

(Foto: http://concentredebonheur.unblog.fr/)
(Foto: http://concentredebonheur.unblog.fr/)

Bloguri… bloggeri… draga blogolume. Țin încă, aici pe dreapta, un blogroll bogat, nețesălat din vremuri imemoriale. Și o bună parte din el, văd, e ca un insectar (sau fluturar?) în care au mai rămas doar boldurile, ace de oțel lucitoare. Nu știu de ce le mai țin, atîta timp cît ele nu-mi mai spun mai mult de: „… is no longer available.”, „blogul a fost eliminat” sau „blog protejat” sau „not found”… Și sunt destule. Ar fi ușor să le șterg, dar… Era o vreme, nu-i așa?, cînd blogosfera respira, cînd în ciuda subțirimii mijloacelor acesta era „locul” de tihnă și povești, de grație cu parfum de viață și amiciție. Și mă refer la blogolumea asta liberă, nefeliată de corporații, „specialiști”, vînzători, lideri de tot felul sau… influenceri. „Cealaltă” e altceva, doar un mall cu vitrine și instrumente, măsurabil în trafic și profit. Dominația like-ului asupra cuvintelor și sufletelor va fi fiind, mai devreme sau mai tîrziu, lovitura finală dată acestei blogolumi. Probabil de aceea tot mai mulți vom fi… „no longer available”, probabil de aceea mi-e tot mai dor de blogolume.

Servus, Blogolume!
Toate cele bune!

17 gânduri despre „Dor de blogolume

 1. O mana de laikuri nu fac un ban. E de ajuns ca 3 suflete sa se regaseasca pana la lacrimi in ceea ce scrii. Iar eu cred ca esti cu mult mai influensăr atunci cand misti suflete sau macar minti, intr-un sens cu plus.
  Noi astia care nu monetizam, frustrati, cum ar veni 🙂

  *doar zic

  Apreciază

 2. Mie mi-e dor de articolele acelea sincere si bine scrise pe care le citeam acum 4-5 ani in blogosfera! Multi din bloggerii care-mi placeau atunci au uitat sa scrie din suflet, acum sunt ahtiati doar dupa nr de likeuri, topuri, castiguri, sponsori. M-am saturat pana peste cap de articolele publicitare fara sentiment si de fereastra cu like ce-ti sare in ochi imediat cum cum ai accesat un site, obligandu-te la actiunea cu pricina.

  Apreciază

 3. Vine o vreme să apari, vine o vreme să dispari. Constrângeri sau schimbări de atitudine, probabil că sunt prea multe pentru a putea fi contorizate sau catalogate. Şi, până la urmă, cine suntem noi să judecăm decizia altora? Tocmai de aceea eu am admirat mereu lista lungă pe care o păstrezi cu cei care au fost prezenți odată, cândva, dar acum s-au retras. O vreme ei au dăruit părţi de suflet şi timp preţios unei lumi de pixeli şi limbaj binar, umblată de o mulţime de necunoscuţi.

  Apreciază

 4. o parte din vină o avem fiecare;
  unii sunt dezamăgiți, alții au altă … îndeletnicire, cîțiva, cei mai mulți, preferă superficialitatea pe care o oferă FB sau Tweet, pentru o altă parte a apărut LIKE-ul salvator, iar unii chiar nu accepptă principiul ‘dau ca să-ți dau’ai este,

  și mai este, parfrazîndu-l pe Carl Sagan, o risipire, o proprie risipire în spațiul virtual… prin toate direcțiie cu aceeași idee, de mă-ntreb dacă mai rămîne ceva din esența ei
  servus FLAVIUS, servus, BLOGOLUME!

  (nu cer scuze nimănui)

  Apreciază

Gîndul tău

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.