De ce?


Acasă. Genunchiul Lumii e „Acasă”. Genunchiul Lumii e punctul din care vin toate şi în care toate se duc. Putea fi un far, o moară de vânt, o fereastră sau o bornă kilometrică pe o alee de sub Tîmpa. Aici vin, aici se văd şi aici se şterg cu buretele întîmplările şi zilele, prea multe neterminate… Editoriale virtuale, după nişte mulţi ani de găzduire a cuvintelor, apoi de presă şi de alţi ani de dor de plumb şi de cerneală…


41 de gânduri despre &8222;De ce?&8221;

  1. Salutare, stimabile și onorabile domnu` Flavius! Sunt ploieșteancă, fiică din popor și-n vinele mele curge sângele martirilor de la 11 Fevruarie, așa că să ne deslușim, dacă nu ți-e cu deranj: de ce „genunchiul” și nu „vertebra”, par egzample? Că omu` tare la genunchi, da` moale la șira spinării, să-mi fie cu pardon, e ca macaroana fiartă, chiar dacă trece puntea…(Și dacă-i român, îi dă țeapă și lu` dracu`…He, he, he!)
    P.S. Mă bucur că-ți plac unele chestii de pe blogulețul meu.

    Apreciază

  2. Buna, Flavius. Ma bucur nespus sa te regasesc aici, in „genunchiul lumii”:) Voi reveni si te voi citi cu aceeasi placere ca inainte. Iti doresc o zi insorita, cu aroma de poezie.

    Apreciază

  3. Salut,
    Am observat ca-mi urmaresti blogul, asa ca m-am gandit sa-ti multumesc.

    Din ce am rasfoit pe aici, pot spune ca-mi place ce citesc:). Dar ma voi intoarce pentru mai multa lectura intr-o zi cu mai mult timp liber.

    Apreciază

  4. Imi place blogul tau, incepand desigur cu numele … ma gandesc ca uneori genunchiul este cel ce sustine cu credinciosie un trup aplecat in rugaciune; tot el este cel fara de care viteza alergatorului (du cursa lunga sau scurta, nu importa) ar fi o simpla utopie … Fie ca sta, fie ca alearga lumea are nevoie de un genunchi sanatos, bine intretinut …
    In alta ordine de idei, eu lucrez intr-un proiect la Crit (pe unde agheti harta judetului in cui …) si ma delectez ocazional cu privelistile brasovene … datorita slujbei. E un oras care inspira, asemeni dragei mele Sighisoare …

    Apreciază

  5. Eu imi imaginam legat de „Genunchiul lumii” cum se lasa cavalerii pe un genunchi pentru a isi primi tilul si tu intentionai sa sugerezi cititorului ca acesta e punctul care suporta greutatea, blogul tau se apleaca pentru a propti greutatea lumii. Interpretarea poate sau nu poate sa tina cont de intentia autorului.

    Apreciază

  6. Buna seara!
    Sunt Ema, din Brasov, detinatoarea blogului http://salonbrasov.blogspot.com/ . Daca va face placere si aprobati un link exchange in blogoteca dumneavoastra as fi onorata. Recunosc ca apelez la acest lucru si pentru imbunatatirea „vizibilitatii” blogului meu.
    Multumesc pentru atentie si, daca am deranjat – scuze.
    O seara placuta!

    Apreciază

  7. Se poate face ceva, in sensul megamediatizarii si luarii de pozitie a cat mai multe organizatii de tot felul, pentru ca aceasta Femeie sa nu fie omorata/lapidata?!…

    http://www.libertatea.ro/stire/iranianca-sakineh-ashtiani-va-fi-omorata-cu-pietre-vineri-302735.html

    Sa i se dea drumul sa emigreze unde vrea ea! Acolo, si daca e crutata, risca „sa pateasca ceva!”…

    Va pot ruga pe toti care cititi sa dati MEGA FORWARD, in toate directiile si in toate limbile, ca sa nu moara?!

    VA ROG DIN SUFLET!!

    Daca DANIEL RADUTA a fost salvat, hai sa o salvam si pe aceasta FEMEIE!

    APEL DIN TIMISOARA, TREZESTE DOAMNE TARA!

    Apreciază

  8. Va salut!Aveti un blog mai mult decat interesant,iara pozele,ce sa mai adaug..extraordinare..

    Va doresc succes in continuare,si daca o sa aveti placerea poate va gasiti un ragaz sa priviti si blogul meu,mi-ar placea sa facem un schimb de link-uri.

    Apreciază

  9. Buna ziua.
    Ma numesc Nidelea Cristian, administratorul directorului web http://www.edelbeta.ro.

    Va propun un schimb de link-uri. Va pot promova blogul prin introducerea lui la rubrica Parteneri.

    In schimb as dori sa plasati la dvs. in blogroll urmatorul link:

    Titlu – Creare site
    url – http://www.nidweb.ro/webdesign_nid_web_site_design.html

    Daca sunteti de acord, va rog sa ma contactati la nideleacristian@gmail.com cu detaliile link-ului dorit de dvs

    Apreciază

  10. Am revazut brasovul in august dupa…44 de ani aprox. din pacate pentru scurt timp.Am o poza draguta pe care vreau sa ti-o trimit.Daca vrei da-mi un mail.
    Imi place mult blogul tau si ma straduiesc sa-l vizitez zilnic. NOROC

    Apreciază

    1. Multumesc la randu-mi pentru stropii de suflet dati…si apoi luati. Mi-au imbogatit sufletul, mi-au atins sensibilitatea, chiar vulnerabilitatea… (reala, in ciuda sigurantei afisate).
      Stropii acestia vor ramane, pentru ca alerg, ca multi altii, dupa cioburi de fericire. Cred ca este doar un vis ca din cioburile astea, intr-o zi, s-ar putea inchega o fericire reala…
      Iti doresc la randu-mi „toate cele bune”!:)
      Si, inca o data, multumesc pentru TOT!…:-*

      Apreciază

  11. Mi-am pus si eu – ca si altii – intrebarea : de ce genunchiul lumii? Si cum nu ma multumesc niciodata doar cu spusele celorlalti, mi-am format opinia mea:
    – genunchiul lumii este locul in care trebuie sa hotatasti care este calea de urmat;
    – este locul in care, odata ajuns, nu ai voie sa sovai;
    – genunchiul lumii este reperul pe care-l ai atunci cand te ratacesti;
    – genunchiul lumii este locul care certifica verticalitatea…
    -” Genunchiul lumii”… este un blog numai bun de vizitat, un blog unde gasesti sa citesti… sa citesti… pana cand in zori, soarele abia ivit, te trage de urechi si-ti spune ca ai uitat sa dormi!

    Apreciază

Gîndul tău

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.